Dizajnové bývanie – výsada pre bohatých?

Máte doma peknú zbierku dizajnových časopisov, v ktorých pravidelne listujete a snívate o tom, že raz tak bude vyzerať aj Váš domov?

Že teraz na to nie sú peniaze? Vytvoriť si moderné bývanie už dávno nie je výsadou bohatých ľudí! Viacero našich návrhov je toho dôkazom.

Seredský Priestor – Spoločenská miestnosť pre neziskovú organizáciu

Áno, pre NEZISKOVÚ… Teda organizáciu, ktorá nedostáva za svoje pôsobenie peniaze a teda žiadne „nazvyš“ nezostávajú. Ide o zoskupenie mladých ľudí, ktorí chcú lepšie mesto pre seba a svojich blízkych, no potrebovali priestor, kam by sa nehanbili pozvať komunitu, sponzorov ale i iných dobrovoľníkov. Zo svojho „vreckového“ však nevedeli ako na to. Vytvorili sme pre nich návrh, ktorý sa podarilo zrealizovať za pár drobných 🙂 Zo zrecyklovaného materiálu a nábytku z druhej ruky.

Ako je vidno na fotkách z realizácie tohto Priestoru, boli použité palety ako hlavný prvok celého priestoru, jednoduché a lacné drevené stoličky, sedacie súpravy z druhej ruky, ručne upravené novými poťahmi a hlavne šikovné ruky odhodlanej skupiny mladých ľudí.

Trojizbák v prímorskom štýle

Pár zdedil byt po rodičoch, ktorý skôr pripomínal starý zrub ako moderné bývanie. Peňazí bolo málo, sny obrovské. Po tom, čo nás kontaktovali sa nestačili čudovať, čo všetko sa nám v návrhu podarilo zúžitkovať, prerobiť a dodať tomu novú dušu. Samozrejme za lacno 🙂 Pri tomto byte teda platí: Za málo peňazí veľa muziky!

Starý obklad na stenách sa farbou zmenil na obklad v prímorskom štýle, stará modranská keramika zaplnila prázdne miesto na stene a stala sa štýlovou dekoráciou. Krb novým náterom rovnako nadobudol balkánsku atmosféru.

Vitaj Ela!

Mladý pár, ktorý čaká na svojho prvého potomka túžil po krásnej dizajnovej detskej izbičke plnej nevšedných nápadov. „Ach, to bude drahé…“, bolo vidieť na ich očiach. Samozrejme, že nie! Dobré nápady sú dobré vtedy, ak sú dostupné! 🙂 Stačila farba na stenu a výhľad na hory bol na svete. Preglejka a čarovný domček pre malú Elu tiež. A čo posteľ? Stará… Natretá farbou. S úplne novým vzhľadom a starou dušou.

Samozrejme, netvrdíme, že sa dá takmer zadarmo zriadiť úplne všetko. No dnes už naozaj neplatí, že bývať moderne, štýlovo a s nápadom sa nedá, pokiaľ na to nie je vysoký rozpočet.

Nemáte tie správne nápady? Neviete ako na to?

Ozvite sa nám a my Vám s radosťou pomôžeme vytvoriť aj z Vášho bývania DOMOV.

livein@livein.sk

CATEGORIES

Tags :